Laulajat valmistautuvat kirkkolaulupäiville etäharjoituksin

Uutiset

Lähde: https://ort.fi/uutishuone/2021-01-07/laulajat-valmistautuvat-kirkkolaulupaiville-etaharjoituksin

Nyt on aika ilmoittautua Zoom-ohjelman avulla toteutettaviin harjoituksiin.

Keväältä 2020 vuoteen 2021 siirretyt XIX valtakunnalliset ortodoksiset kirkkolaulupäivät järjestetään Joensuussa ja/tai etäfestivaalina 28.–30.5.2021. Tapahtumaa ei siis aiota siirtää enää mihinkään, vaan se toteutetaan tavalla tai toisella.

Nyt toivotaan, että toukokuussa voidaan kokoontua yhteen nauttimaan konserteista, työpajoista ja yhdessäolosta. Laulajat eivät voi kuitenkaan vain odotella valmista tapahtumaa, vaan esimerkiksi yhteiskuoron ohjelmistoa on harjoiteltava pitkin talvea ja kevättä koronatilanteesta huolimatta. Siksi vuoden alussa toteutetaankin kirkkomme ensimmäiset kaikille kirkkokuorolaisille yhteiset etäkuoroharjoitukset, joihin kaikilla on yhtä lyhyt matka.

Tervetuloa tekemään kirkkolauluhistoriaa

Etäkuoroharjoitukset järjestetään Zoom -sovelluksessa lauantaina 23.1., lauantaina 13.2., lauantaina 20.3. ja lauantaina 24.4. – aina samaan aikaan, kello 10-12.

Kaikkien osallistujien tulee ilmoittautua harjoituksiin viimeistään 14. tammikuuta, jotta heille voidaan lähettää linkki Zoom -kokoontumiseen. Tieto osallistujamääristä auttaa myös harjoituksen vetäjiä suunnittelemaan harjoitusten kulkua. Ilmoittautumislomake löytyy täältä: https://ort.fi/klp/etakuoroharjoitukset/. Yhdellä ilmoittautumisella voi ilmoittautua mukaan kaikille harjoituskerroille.

Zoom-ohjelma ei ole välttämättä monellekaan ennalta tuttu, mutta ei sen tarvitse ollakaan, vahvistavat kirkkolaulupäivien järjestelyissä mukana olevat kanttorit.

– Ilmoittautuneet saavat sähköpostitse ohjeen Zoomin käyttöön ja sen käyttöä voi harjoitella vielä etukäteen ennen harjoitusta. Ohjelman mahdollisuuksia käydään myös yhdessä läpi ensimmäisellä harjoituskerralla. Ei siis kannata pelästyä, vaan tulla rohkeasti mukaan oppimaan uutta, toteaa Valeria Ratilainen.

Etäkuoroharjoituksissa harjoitellaan kirkkolaulupäivävihon materiaalia. Laulajat voivat pyytää vihkoja lainaan tai omaksi oman seurakunnan kanttorilta. Vihkoa voi myös tilata osoitteella pshv@ort.fi (10e + postikulut).

Harjoittelun tueksi tuotetaan myös harjoitusnauhat, joita hyödynnetään harjoittelussa. Etäharjoituksia vetävät kanttorit Jooa Sotejeff-WilsonPetri NykänenVarvara Merras-Häyrynen ja Markus Hänninen.

Ilmoittautuminen itse tapahtumaan avautuu keväällä

Kirkkolaulupäivien sivut on nyt avattu uudelleen ja ne löytyvät täältä: https://ort.fi/klp/

Sivuille päivitetään pitkin talvea tietoa kirkkolaulupäivien toteutuksesta ja ohjelmasta. Ilmoittautuminen avataan myöhemmin keväällä erikseen ilmoitettavana ajankohtana. Majoitusvarauksia Joensuun hotelleihin voi ja kannattaakin tehdä jo nyt. Lisätietoa hotelleista löytyy tapahtumasivustolta.