Iisalmen ortodoksinen kirkkokuoro

lloiset kuorolaiset valmiina joulukonserttiin Iisalmessa 14.12.2023. (kuva: Eija Honkaselkä)

Iisalmen ortodoksinen kirkkokuoro ry. on yksi monista Kuopion ortodoksisen seurakunnan alueella toimivista kuoroista. Kuoron kotipaikkakunta on Iisalmi, jossa kuoro harjoittelee viikoittain, mutta laulajia kuorossa on tällä hetkellä myös Sonkajärveltä ja Lapinlahdelta.

Kuoron päätehtävä on laulaa seurakunnan jumalanpalveluksissa ja muissa kirkollisissa toimituksissa, kuten hautajaisissa, häissä ja kastejuhlissa.

Kuoroa on vuoden 2022 alusta lähtien johtanut kanttori Eija Honkaselkä. Kuoro on rekisteröity yhdistys, jonka puheenjohtajana toimii Jouni Määttänen.

Konsertit ja tulevat tapahtumat

Kuoro konsertoi säännöllisesti Iisalmessa ja sen lähikunnissa. Kuva on kuoron konsertista Pielaveden ortodoksisessa kirkossa 29.10.2023. Kyseinen konsertti järjestettiin yhteistyössä Pielaveden Musiikin Ystävät ry:n kanssa kunnan 150-vuotisjuhlavuoden kunniaksi.

Kevääseen 2024 on sovittu seuraavat konsertit/sävelhartaudet tai muut esiintymiset

  • su 25.2. Ekumeeninen Lauletaan yhdessä -tapahtuma Sonkajärven evl kirkossa
  • to 29.2. Paastoajan sävelhartaus Iisalmen ortodoksisessa kirkossa
  • su 17.3. Paastoajan sävelhartaus Lapinlahden ortodoksisessa kirkossa
  • elokuussa 2024 on suunnitteilla tehdä matka Romaniaan

Tulisitko laulamaan kanssamme?

Musiikki tekee ihmiselle hyvää, niin mielelle kuin keholle. On tutkitusti todistettu musiikin ja erityisesti laulamisen terveysvaikutuksia: se parantaa ahdistusta, mielialaa ja elämänlaatua, lieventää kivun kokemusta, laskee verenpainetta ja edistää kuntoutumista. Kuorotoiminnan hyviä puolia on sen yhteisöllisyyden ja yhteenkuuluvaisuuden tunteen vahvistuminen. Voit lukea lisää musiikin hyvistä vaikutuksista: https://www.muusikkojenliitto.fi/kaikkien-orkesteri/musiikin-vaikutukset-terveys/

Ortodoksinen kirkkomusiikki on laulettua rukousta. Ei ole jumalanpalvelusta, jossa ei olisi laulua. Kirkkokuorolla onkin tärkeä rooli jumalanpalveluksessa riippuen siitä, onko se arkipäivän, paastoajan vai kenties pääsiäisyön palvelus, jolloin koko jumalanpalvelus lauletaan.

Jos olet kiinnostunut ortodoksisesta kirkkomusiikista ja kuorossa laulamisesta, olet tervetullut tutustumaan toimintaamme! Sinun ei tarvitse olla ortodoksi voidaksesi laulaa tässä kuorossa. Erityisesti miesääniin kaivataan lisää laulajia, mutta ihan kaikki laulutaitoiset ovat tervetulleita.

Pidämme harjoitukset torstaisin kello 17 (- noin 19) Iisalmen ortodoksisessa kirkossa, Kirkkopuistonkatu 28. TERVETULOA!

Tältä kuullostimme joulukonsertissa Iisalmessa

Kuvaaja: isä Jelisei Rotko