Diakoninen kirkko – kutsuva kirkko 16.-17.11.2021

Uutiset

Valamossa järjestetään marraskuussa diakonian työpaja, jossa pohditaan, millaisia ovat ne käytännöt ja kohtaamiset, jotka kutsuvat ihmisiä osallisiksi kirkkomme toimintaan. Teemoina mm. tunnetaidot kohtaamisissa, diakoniset käytännöt eri toimintamuodoissa, sosiaaliturvan kysymykset ja uusi tulokas kirkon jäsenenä. Ohjelmaan sisältyy myös työskentelyä yhteen vetävä, kirkon tulevaisuuteen katseita suuntaava osuus.

Keskustelua on käymässä monipuolinen joukko seurakuntalaisia ja vapaaehtoisia, järjestöjen edustajia sekä kirkon työntekijöitä eri paikkakunnilta ja rooleista käsin. Mukana ovat mm. työnohjaaja Virpi Liirus-Mäkelä, diakoniatyöntekijä Eeva Timonen, Kari Hartikka, Johanna Jomppanen ja Sarianne Karulinna Helsingin seurakunnan diakoniatiimistä, isät Tuomas Kallonen ja Heikki Huttunen, vapaaehtoistyöntekijät Eija Forsvik ja Eila Valtanen, sekä tulevaisuusnäkökulmaa inspiroivassa dialogissa FM Tuovi Haikala ja professori Markku Wilenius.

Tilaisuus toteutetaan keskustelevana ja siihen voi osallistua sekä paikan päällä Valamossa että Teamsin kautta. Mukaan mahtuu 50 henkeä.

Ohjelma on maksuton – osallistujalle hinnaksi muodostuu mahdollinen yöpyminen Valamossa ja matkakulu omalta paikkakunnalta. Työpajan järjestää Suomen ortodoksisen kirkon palvelukeskus, josta mukana ovat kirkon vapaaehtoistyön ohjaaja Eija Honkaselkä sekä diakoniatyön ohjaaja Katja Vilponiemi.

Ilmoittautumiset 22.10. mennessä ja lisätietoja: diakoniatyön ohjaaja katja.vilponiemi@ort.fi / p. 040-665 0943. Ilmoitathan ruoka-ainerajoitukset, ja jos osallistut työpajaan Teams-linkin kautta. Linkki lähetetään lähempänä tapahtuman ajankohtaa.

Ohessa tarkempi ohjelma:

ohjelma-aikataulu
ohjelma-aikataulu