Palkittuja äitejä vuodelta 2014

Ansioituneita äitejä palkitaan jälleen Palmusunnuntaina

Muut

Arkkipiispa Leo pyytää seurakuntia tekemään ehdotuksia palkittavista 10.3. mennessä.

Kirkossamme on vuodesta 1994 lähtien osoitettu tunnustusta ansioituneille äideille. Palkitut äidit ovat omistautuneet kirkon elämälle eri tavoin – kasvattajina, ohjaajina, tukijoina ja toimijoina. Heidän elämässään ortodoksisuus on vaikuttanut myönteisesti lähipiirissä säteillen samalla koko kirkkoon.

Arkkipiispa Leo pyytää seurakuntia tekemään ehdotuksia tänä vuonna palkittavista äideistä. Vapaamuotoiset ehdotukset ehdokkaiden yhteystietojen kanssa pyydetään toimittamaan kirkkoherrojen kautta Helsingin hiippakunnan kansliaan 10.3.2023 mennessä (helsingin.hiippakunta@ort.fi).

Nyt on siis hyvä aika pohtia, kuka omassa seurakunnassa täyttää edellä mainitut kriteerit ja vinkata asiasta seurakunnan kirkkoherralle tai muulle työntekijälle.

Aikaisempien vuosien tapaan palkittaville äideille myönnetään Pyhän Karitsan ritarikunnan I luokan ritarimerkki. Äitien juhlapäivää vietetään ja merkkien luovutustilaisuus järjestetään Helsingissä Uspenskin katedraalissa 2.4.2023 Palmusunnuntain liturgian yhteydessä.

Lähde: https://www.ort.fi/uutishuone/2023-01-19/ansioituneita-aiteja-palkitaan-jalleen-palmusunnuntaina