Ekaluokkalaiset 2023

HYVÄT EKALUOKKALAISEN VANHEMMAT

Lapsenne aloittaa koulunkäyntinsä ensi syksynä. Me aloitamme suunnittelun yhdessä kotien ja koulujen kanssa jo nyt, jotta ensimmäinen kouluvuosi käynnistyisi mutkattomasti. Uskonnonvapauslain mukaan oppilas osallistuu koulussa oman uskonnon opetukseen. Ortodoksioppilaan kohdalla tämä tarkoittaa osallistumista ortodoksisen uskonnon tunneille. Opetuksen järjestäminen on koulun ja kunnan vastuulla. Seurakunta haluaa kuitenkin auttaa kuntia esim. uskonnonopettajien etsimisessä ja siitä tiedottamisessa, jos ortodoksiekaluokkalaisia tulee johonkin sellaiseen kouluun, jossa ei entuudestaan ole ortodoksisen uskonnon opetusta. Toivomme, että ilmoitatte ekaluokkalaisen tiedot allaolevalla lomakkeella 5.6 mennessä.

Näin saamme tietää mihin kouluun lapsenne on menossa ja voimme aloittaa uskonnonopetuksen suunnittelun hyvissä ajoin. Jos ette voi käyttää nettilomaketta, pyydämme ilmoittamaan tiedot sähköpostilla lapsi- ja nuorisotyöntekijä Sirpa Nygård, sirpa.nygard@ort.fi , p. 050 439 4556 tai kuopio@ort.fi .

Ekaluokkalaisten koulutielle siunaaminen järjestetään Kuopiossa sunnuntaina 21.5 klo 10 alkavan liturgian yhteydessä. Paikalle on kutsuttu myös uskonnonopettajat. Lämpimästi tervetuloa!

Ekaluokkalaisen ilmoittaminen

Nimi(Pakollinen)