Kuopion ortodoksinen seurakunta Arto Leskinen

Isä Arton jäähyväispalvelus sunnuntaina 20.10.

Muut

Isä Arton jäähyväispalvelus sunnuntaina 20.10.

Rovasti Arto Leskinen jää lokakuun lopulla vuosilomalleen ja siirtyy helmikuun alusta lukien eläkkeelle. Sunnuntaina 20.10. isä Arto toimittaa näillä näkymin viimeisen palveluksensa Kuopion ortodoksisen seurakunnan pappina. Liturgia Pyhän Nikolaoksen katedraalissa Kuopiossa alkaa kello 10.

Liturgian jälkeen kokoonnutaan kirkkokahveille seurakuntasaliin, jossa seurakuntalaisilla on mahdollisuus tuoda tervehdyksensä isä Artolle.

Omia tuntojaan isä Arto luonnehtii haikeiksi, mutta samalla vapautuneiksi. Hän sanoo jäävänsä kaipaamaan Kuopiota, mutta ennen kaikkea seurakuntalaisia. Eläkepäiviään isä Arto viettää kotonaan Onttolassa, joka kuuluu Kontiolahden kuntaan, mutta sijaitsee Joensuun lähellä.

Kuopion seurakunnassa isä Arto on toiminut itäisen alueen pappina ja vastannut diakoniatyöstä ja katekumeenien opetuksesta. Hän on ollut myös kirkkoherran sijaisena.

Isä Arton pitempi haastattelu julkaistaan Aamun Koiton tämän vuoden viimeisessä numerossa, joka ilmestyy joulun alla. Haastattelu julkaistaan tuolloin myös seurakunnan nettisivuilla.

Teksti: Mauri Liukkonen